Om oss

Vi har problem i västvärlden. För första gången någonsin så dör fler människor av fetma och övervikt – och de sjukdomar relaterade till detta – än av svält. Vi rör oss mindre, vi äter sämre och vi har arbeten som inte alls ger oss den dagliga rörelse och motion som våra kroppar behöver.

Till detta så ser vi även en ökad stress i samhället. Fler än någonsin går in i väggen och blir utbrända. Fler mår sämre och detta i synnerhet barn och yngre. Egentligen finns all redskap och verktyg för att det motsatta skulle vara möjligt. Att vi skulle må bättre än vad vi någonsin gjort. Kan vi vända trenden?

Vi är väl medvetna om att det handlar om tunga frågor där det inte finns någon quick fix eller snabba lösningar. Däremot så finns det små detaljer som man kan justera i det egna livet, i den egna vardagen och i syfte att må lite bättre. Dessa små saker ska vi försöka tipsa om på den här sidan. Det kan handla om att komma igång att träna. Det kan innebära att man provar en ny kosthållning. Det kan handla om att lära sig att acceptera det man inte klarar av – och vara nöjd med det man faktiskt klarar.

Vi vill även fokusera på hemmet. Trivs man i hemmet så rinner det ofta över på det egna välmåendet. Vårt mål är att ge råd, tips, tankar och idéer kring både välmående och gällande inredning och design. Enligt oss finns det definitivt en röd tråd mellan allt detta. Välkommen!