Kategorier
Inredning

Låt inte ett ljust rum förstöra din sömn

Har du svårt att sova? För en del kan ett mörkt rum göra att det blir lättare att sova. Alla känner inte att de störs av ljus, men har man sömnproblem är det värt att testa att ha det mörkare i rummet.

Att ha det mörkt i sovrummet är något som sägs hjälpa för bättre sömn. Vissa kanske inte märker av det själva, men för andra blir det en påtaglig skillnad. Även om man inte har märkt av att man sover sämre i ett ljust rum lär det nog inte bli sämre när det är mörkt. Därför kan det vara bra för alla att se över om man kan få rummet lite mörkare. Det är enkelt att släcka alla lampor i rummet, men det räcker ju inte alltid. Under de delar av året då det är ljust sena kvällar och tidiga morgnar kan man behöva ta till andra knep. Ja, knep och knep – det är inte så märkvärdigt egentligen. En bra mörkläggningsgardin kan göra stor skillnad.

Mörkläggningsgardiner, är det rullgardiner?

Kanske tänker du på klassiska rullgardiner när du hör ordet mörkläggningsgardiner? De är kanske inte de allra vackraste där de hänger rakt över hela fönstret. Men mörkläggningsgardiner kan se ut som vanliga gardiner. Skillnaden är bara att de inte släpper igenom ljuset på samma sätt. En del mörkläggningsgardiner släpper igenom lite ljus, andra knappt något alls. Med snygga mörkläggningsgardiner behöver man inte kompromissa med inredningen för att få ett mörkt rum som passar att sova i.