Kategorier
Inredning

Skräddarsytt för värmebehovet

Marknaden för värmekällor är enorm. Men för de som vill ha en värmekälla som inte är beroende av andra så är kaminen den som brukar komma på plats nummer ett. Även om mysfaktorn också lockar.

Mysfaktor eller värmekälla är det första beslutet man ska ta om man ska köpa en braskamin från Pure Fire AB. Visst kan värmekällan även vara en mysfaktor, men det finns kaminer som är lite mer lämpade för det ena eller det andra. Väljer man till exempel en kamin helt utan glas så är ju mysfaktorn minimal. Detsamma gäller om man väljer en kamin med biobränsle, där mysfaktorn är stor men värmekällan kraftigt minskad. Så det beslutet är nummer ett vid beslut om kamin-inköp.

Bra till mycket

Kaminens effekt är det man ska titta på om man vill ha kaminen till uppvärmning. Det är ett värde som visar hur många kvadratmeter som kaminen kan värma upp. Men idag finns det också kaminer som går att värma upp med annat än ved, som pellets till exempel. Och vill man så går det även att välja en kamin som man kan laga mat på.
Man måste även kontrollera vilken vikt golvet klarar av, om kaminen ska ha skorstenen bakåt eller uppåt och så vidare. Det innebär alltså en hel del beslut när man ska välja vilken kamin man vill ha. Men man behöver inte vara orolig, för i butiken som säljer braskaminer kan man få hjälp med alla frågor man bör ställa sig, och även alla svar.