Kategorier
Artiklar

Utrusta husvagnen inför semestern

Som nybliven husvagnsägare är man förmodligen väldigt exalterad att ge sig ut på vägarna och besöka flera av landets campingar under semestern. Som nybörjare på området finns det mycket att tänka på, alltifrån vad man ska packa till vilka tillbehör man behöver. När det kommer till husvagnstillbehör finns det mycket att välja mellan, både nödvändiga och mindre nödvändiga saker man kan köpa för att sätta guldkant på sin resa.

Husvagnstillbehör för utsidan

På sommarsemestern vill man gärna spendera mycket tid utomhus och det finns många husvagnstillbehör att ställa utanför vagnen. Har man behov av ett förtält eller en markis till exempel, eller nöjer man sig ändå? Andra trevliga saker att ha med sig på semestern är saker som kan underlätta matlagningen så som grill och spritkök. Ska man ha cyklar med sig finns det speciella cykelställ som passar för husvagnar och man kan även behöva extra backspeglar. Det kan också vara bra att införskaffa en stegpall att ställa utanför dörren så att man med enkelhet kan hoppa in och ut över den annars höga kanten.

Utrusta insidan

Det finns många bekvämligheter att utrusta även vagnens insida med beroende på vilka krav man har. För vissa är det viktigt med TV medans andra ser campingsemestern som ett sätt att bara vara i naturen. Ska man ge sig ut på en lång resa kan det vara bra med en riktigt bra GPS och det kan vara trevligt att köpa en mindre dammsugare så att man kan hålla rent från smuts och grus som lätt dras in. Det kan också var en fördel att ha en ordentlig verktygslåda i husvagnen ifall man behöver laga eller byta ut något som går sönder.

Vad ska man packa?

Förutom alla husvagnstillbehör till både utsidan och insidan av vagnen får man inte glömma att packa övriga saker man behöver. Packlistan kan givetvis se olika ut beroende på vem man är och var man ska resa men några saker som alltid är bra att ha är ordentligt med köksutrustning så att man kan laga mat, samt hygienartiklar som tvål och schampo. Vill man sova gott ska man inte glömma täcken och sängkläder eller en sovsäck om man hellre föredrar det. Mat i kylskåpet för den som campar långt ifrån en stad är viktigt och såklart behöver man kläder efter väder.

Att utrusta sin husvagn med tillbehör och nödvändiga saker beror helt och hållet på vart man planerar att åka och vilka krav man har på sin semester. Visst kan man åka utan många av ovan nämnda saker men för dom allra flesta brukar packlistan vara lång. Oavsett om man har höga eller låga krav kan det vara bra att skriva en lista i förväg så att man både hinner fundera och få med sig allt man faktiskt behöver.