Kategorier
Inredning

Man ska ha den rätta knycken – och rätta verktygen

Ska man göra någonting, ska man göra det bra. Så som det gäller alla hantverksområden kräver det att man har rätt verktyg. Annars blir allt arbete i onödan. Som när du tapetserade utan spackel.

Att tapetsera ser så lätt ut när de erfarna gör jobbet. Men det är lite svårare när du ska göra det på egen hand. Har du bestämt dig för att tapetsera om hemma är det viktigt att du har all utrustning.

Du ska sätta upp de där mönstrade tapeterna i vardagsrummet. De som frugan velat ha så länge. Och nu när du har helgen helt för dig själv ska du ta tag i ditt lilla projekt. Du kommer du ihåg att när du skulle tapetsera om i sovrummet blev det snett och bubbligt. Men nu har du verktygen du inte hade förra gången, och börjar med entusiasm att göra i ordning ditt arbetsfält.

Rätt verktyg för jobbet

Du har gjort din läxa och läst på om tapetverktyg. Det behövs mycket mer än papperstejp om man vill se fina resultat. Du har därför utrustat dig med både spackel och knog. Du har penslar och svampar redo för limmet. Och du har penna, linjal och vattenpass till hands. För den här gången ska det bli RAKT.

Skam den som ger sig. Den här gången blev det fint. Det blev rakt och inga bubblor syns. På måndag när fru och barn kommer in genom dörren kommer de alla att njuta av den fina överraskningen.