Kategorier
Artiklar

Vad gör egentligen en inredare?

Stylist, inredningsdesigner eller heminredare, vad gör egentligen en sådan och är det dyrt att anlita dem? Om du vill ha experthjälp i ditt hem är det väl värt att ta in en offert på jobbet.

Om du vill anlita en inredare i Stockholm är det bara att söka på nätet för att finna ett helt gäng. Precis som med alla typer av konsulter eller hantverkare som du anlitar är det bra att kolla referenser. Känner du någon som har anlitat en inredare? Vem anlitade de och hur nöjda blev de med resultatet? Kanske vill du testa precis detsamma?

En professionell inredningsdesigner kan ta sig an ditt uppdrag oavsett omfattning eller önskad stil och kommer att kunna applicera vilken stil du än önskar på ett ljuvligt och gediget sätt. Så unna dig en stund av att surfa runt på hemsidor och kolla gallerier av tidigare jobb. Är det någon speciell stil eller hemsida du fastnar för?

Din unika stil som speglar dig

Ofta vill inredaren se bilder eller exempel på vad du önskar dig. Inte för att hen inte har egna ideer utan för att se vad du ser och känna vad du känner. När inredaren skapar inredning för ett rum eller en hel bostad jobbar hen fram moodboards och ritningar. Här finns då förslag på färgsättningar, material och möbler.

När ni tillsammans tittat på förslaget gör hen eventuella korrigeringar eller komplement innan det praktiska inredningsjobbet börjar. Då vet du som kund vad du har att se fram emot när allt är klart.